Header-ref

testiomonial-Jolande

Jolande uit Beijerse
universitair hoofddocent Erasmus School of Law

Bijzonder aan deze manier van coachen is dat je door het uitvoeren van ogenschijnlijk simpele opdrachten diepgaande inzichten verwerft in hoe je omgaat met mensen en hoe mensen met jou omgaan, maar ook in wat werkelijk belangrijk is en wat niet. Dat heeft bij mij niet alleen effect gehad in het werk, maar ook privé. Het effect was al merkbaar na een sessie van twee uur, en nu, vier sessies en enkele maanden later, ga ik lichter en doelgerichter door het leven.

Het waardevolle aan de coaching van Alice is dat ze zich flexibel opstelt, niet sturend of oordelend is, maar je wel steunt als je worstelt met bepaalde vragen door je nieuwe inzichtgevende opdrachten te geven. Zo blijft de sfeer altijd licht, ook als er zware onderwerpen voorbij komen, en worden eventuele problemen praktisch hanteerbaar gemaakt.

Wendi van Helden
netwerkregisseur, Centrum voor Jeugd en Gezin, Rotterdam

Door de sessies met Alice kreeg ik zicht op mogelijke oplossingen en denkrichtingen voor mijn eigen bijdrage. Het was érg waardevol om inzicht te krijgen in de geschiedenis van ons team. Daardoor kreeg ik het gevoel dat we met dezelfde uitgangspunten verder aan de slag konden.

De begeleiding van Alice vond ik prettig omdat zij wel begeleidde, maar niet té veel aanwezig was. Goed geproportioneerd. Altijd goed voorbereid en wat ik ook belangrijk vind: even terugblikken op de vorige sessie en relevante dingen daaruit filteren en meenemen voor een volgende keer.

Ik beveel deze vorm van begeleiding aan voor teams die zelf in ontwikkeling en verandering zijn en waarbij de omgeving ook verandert of veel vraagt.

Soraya

Soraya Beumer
tijdens de workshop werkzaam als Regiodirecteur Reclassering Nederland, Regio Zuid West

Alice heeft me geholpen bij het toegankelijk maken van mijn eigen “wijsheid” over de vragen die me momenteel bezig houden. De vragen die Alice stelde brachten bijna vanzelf kennis in me naar boven. Ik wist niet dat die er was en dat die zo relevant blijkt te zijn. Alice combineert werken met het hoofd en het hart. Ze heeft een rationele benadering, maar heeft daarnaast oog voor de emoties die loskomen bij het stellen van vragen en het vinden van een antwoord daarop. Een hele fijne combinatie, waardoor ik echt open kon staan voor wat er in me naar boven kwam. De workshop was een waardevolle stap in het vinden van balans in de invulling van mijn werkleven.

testiomonial-silhouette

Marlèn Dane
tijdens de training werkzaam als afdelingsmanager Ministerie van Veiligheid en Justitie

Alice creëert een volledig veilige omgeving om aan het werk te gaan met (in mijn geval) loopbaanvragen. De rust en professionaliteit die zij daarbij uitstraalt maakte dat ik de intensieve sessie in vol vertrouwen heb ervaren. Haar aanpak leidde tot werkelijke inzichten die me raakten. Door de vragen die ze stelde en de oefeningen die ze daarbij hanteerde ontstond voor mij een heel helder visueel beeld van mijzelf en waar ik op dat moment stond. Ik kreeg veel beter inzicht in de volgende stappen die ik wilde zetten. Inmiddels, ruim een jaar later, heb ik mijn pad verlegd en ben ik als verandermanager aan het werk binnen de Rijksoverheid.

Mariska Wit
manager Onderwijskwaliteit & Personeel, Hogeschool Rotterdam

In de leiderschapsmodules die Alice voor de HRacademie begeleidde, wist zij een mooie balans te realiseren tussen dichtbij komen en op afstand blijven. Ze beweegt met gevoel tussen als trainer interveniëren en de ander zelf zijn weg laten vinden. Ze mixt spiegelen, confronteren en het creëren van veiligheid in haar begeleiding. Alice handelt vanuit rust en geduld en zoekt naar de weg van de meeste ontwikkeling. Ons interne traject voor operationele leiders heeft Alice opnieuw vormgegeven. Ze creëerde een flow en dynamiek die deelnemers aan het traject de ruimte gaf om zelf verantwoordelijkheid te nemen en in samenwerking met Alice ook echt in daden om te zetten.

Met Alice is het prettig samenwerken. Niet alleen voor deelnemers, maar ook voor andere begeleiders en ontwikkelaars.

Anna Smit
interim manager & onderwijskundig projecten, Anna’s onderwijsbureau 

Ik was co-trainer van Alice, onder meer tijdens een tweedaagse over teamleiderschap voor onderwijsmanagers. Alice is zorgvuldig in de voorbereiding en uitvoering van haar trainingen. Ze is integer, luistert heel goed, ze zoekt voortdurend de samenwerking en ze staat open voor feedback. Tijdens de training zorgt Alice voor veel activiteit, dialoog en reflectie. Wat is nodig in mijn team? Wat heb ík te doen om die beweging in gang te zetten? Iedereen gaat naar huis met inspiratie en concrete acties. Alice schudt de werkvormen uit haar mouw waardoor ze adequaat kan inspelen op wat voorvalt in de groep: een toptrainer!

Petra den Hollander
tijdens het teamtraject hoofd Onderwijskwaliteit, Stichting BOOR

Alice is een betrokken, inhoudelijke trainster en procesbegeleider. Ze heeft oog voor mens en inhoud. Ze begeleidt het proces met warmte en als het nodig is met strakke hand. Haar integriteit staat nooit ter discussie. Een fijn, deskundig persoon!

Suzan Vloet
woordvinder

Wat een geweldig fijne ervaring was het om bij Alice een loopbaanopstelling te doen. Ik was zelf al een tijdje aan het denken, voelen en nietsdoen maar kwam er niet uit. Door mijn loopbaan naast mijn levenslijn te zetten heb ik mooie inzichten gekregen en zijn er ook wat onaffe zaken tot meer afronding gekomen. Wat me het meest bij blijft: zeg je ‘ja’ of ‘geen nee’? Super! Dank je wel Alice voor de warme en heerlijk directe begeleiding!

Nicole de Schwartz
dierenarts

Op het moment dat ik begon aan mijn coachtraject met Alice zat ik professioneel in een behoorlijke dip. Samenwerken met een collega liep zo moeilijk dat ik twijfelde over mijn baan. Ik had behoefte om uit te zoeken wat mijn wensen en drijfveren zijn als het op werk aankomt. Ik was heel blij met de begeleiding van Alice. Ze stelt met respect heldere en confronterende vragen, die soms een paar dagen doorwerken. Bij mij leidde dat ertoe dat ik al in 3 (Skype) sessies de doelen behaalde die ik vooraf had gesteld. Echt fijn.

Josine Cats
onderwijsadviseur Instituut voor Commercieel Management, Hogeschool Rotterdam

Mijn loopbaan-coachingstraject met Alice heb ik afgesloten met als resultaat een nieuwe baan! Ik heb Alice ervaren als een zeer betrokken coach die haarfijn aanvoelt wat nodig is. Ze gebruikt visuele werkvormen en modellen en ze speelde daarmee goed in op mijn coachvraag. Dank je wel, Alice. Graag tot een volgende keer!

Sabine van Vilsteren
docent LGW en coördinator onderwijskwaliteit, Hogeschool Rotterdam

Afgelopen jaar maakte ik Alice mee als trainer in het programma Onderwijskundig Leiderschap. Vanaf de intake dacht Alice met me mee in om de training maximaal aan te laten sluiten bij mijn leerwensen. Tijdens het leertraject heb ik tools gekregen die ik in mijn dagelijkse werk nog regelmatig terughaal en inzet. Alice luistert heel goed. Knap hoe ze vragen weet te stellen die echt aanzetten tot nadenken. Daardoor heb ik voor mijzelf een aantal essentiële antwoorden gevonden.

Saskia
onderwijsprofessional

Wat als je weet dat er op werkgebied een andere stap nodig is, maar je geen idee hebt wat die andere stap zou kunnen zijn?

Alice was mijn reisgenoot in mijn loopbaantraject en hielp me mijn rugzak lichter te maken. Ze gaf mij geen antwoorden, maar bood ruimte om mijn vragen vanuit een ander perspectief te zien. Met individuele sessies en verschillende werkvormen reisden we door Wonderland en stonden we stil bij mijn waarden en behoeftes. Ik genoot van de gesprekken met mijn reisgenoot en de feedback die zij mij gaf.

Eerder dan verwacht werd mijn richting duidelijk… Ik solliciteerde en werd aangenomen. Opeens was daar die andere baan met een functie die dichter bij mijn hart ligt. Ik heb er zin in!

Onze wegen scheiden, maar alle inzichten neem ik mee. Dank, Alice!

Johannes Oosterbroek
afdelingsleider RVC De Hef

Door mijn coachingsessies bij Alice heb ik geleerd dat ik zélf het vehikel van verandering ben. Ik heb geleerd dat geharnaste mensen altijd zwaarbewapende anderen tegenkomen en dat de sleutel voor echt contact ligt in je eigen kwetsbaarheid. Alice wist me telkens te bepalen bij de ander: er zit een mens voor je, een mens als jij met onzekerheden en twijfels. Alice heeft het me gelukkig niet gemakkelijk gemaakt, maar me, mild en zo af en toe scherp, geconfronteerd met mijn eigen gedrag. Bij Alice staat de mens centraal en de mogelijkheid, altijd, om te veranderen.