George

Ik houd mezelf graag voor dat ik weet waar ik mee bezig ben. Dat ik mijn leven in de hand heb.

Dat noem ik de voorkant van het borduurwerk. De buitenkant die zichtbaar is voor mijzelf en anderen.

Als ik naar de achterkant van het borduurwerk kijk, of beter gezegd mijn binnenkant, weet ik niet altijd direct wat er diep in mij speelt en waarmee dat verbonden is. Ik word beïnvloed door wie er om mij heen zijn en wat er toevallig gebeurt. Wat ik lees in de krant of op de groepsapp van mijn vriendinnen. De muziek die toevallig mijn oren inwaait. Ik ben onderdeel van een groot geheel, met een verleden, een heden en een toekomst.

Hoe dat geheel eruit ziet is mij niet op ieder moment even duidelijk

Als ik kijk naar het werk van George le Roy zie ik precies dat. Die kluwen van verbindingen die het leven is.

Hoe de dingen naast elkaar bestaan en hoe dat de ruimte bepaalt. Feiten zonder oordeel verzameld waardoor een andere/nieuwe betekenis zichtbaar wordt. Vervolgens door heel diep in te zoomen en uit te vergroten of juist te bedekken en gedeeltelijk zichtbaar te maken, is het mogelijk de werkelijkheid anders waar te nemen; een andere kwaliteit toont zich. Terwijl de oorspronkelijke ‘feiten’ dezelfde zijn.

De verschillen en de diversiteit maken dat ik kan blijven kijken. Fijne lijnen, vette klodders, gepoederde transparantie. Schoonheid. En altijd dezelfde oorsprong. De krantenfoto, mens in interactie. Gewoon kijken en ervaren dat je niet precies weet wat je ziet, maar dat het klopt. Dat dit er is.

Waarnemen zonder oordelen

Essentie van mijn begeleiding van veranderingsprocessen in mens & organisatie, is waarnemen zonder te oordelen. In de waarheid staan. Zeggen wat gezegd moet worden – speak the unspeakable.

In het systemisch kijken en werken met vragen van mensen, wordt de onzichtbare dynamiek zichtbaar. Ervaar je hoe die dynamiek jou beïnvloedt. Daarmee ontsluit je ook informatie waar je met je hoofd niet bij kunt.  Dat helpt om een nieuwe stap te zetten, te vernieuwen of iets open te breken.

Niet altijd is meteen helder welke titel er in neonletters boven zo’n constellatie van feiten staat. Erkennen wat er is, in jou en in het systeem waar je deel van uit maakt, is helend en ondersteunend aan the next & the new. Ook zonder titel.

Dus dank lieve George, voor je vriendschap en ruimhartigheid om je werk te willen verbinden met dat van mij.

http://www.phoebus.nl/KUNSTENAAR/George.le.Roy/kunst

Over WNDRLND.nl

Je las een blog van Alice Wiegers, leiderschapscoach voor onderwijs, zorg & publieke sector.

Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Teamscan – in een halve dag inzicht in je team & concrete acties voor jou als manager/teamleider
Teamcoaching – meer delen, meer energie, meer resultaat; maatwerk voor teams met een missie
1-op-1 coaching – het fundament onder je leiderschap versterken; de diepte in met jouw vragen als leidraad
Workshop – tijd & ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling; mindfulness, compassie en Systemic Ritual®

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen