onderschrift-brianconnet

Willen is kunnen

Zo’n fijne daadkrachtige en stevige overtuiging. Ik ken hem goed. Je neemt het heft in eigen hand. Als jij iets wìlt, dan kun je het realiseren.

Maar iets hards zit er ook in. Willen is werken. En voor mij ontpopte het mooie willen zich ook in moeten. Weinig plezier meer aan te beleven. De andere kant van de willen-medaille is je schuldig voelen. Als je je doel niet realiseert, heb je het misschien niet hard genoeg gewild. Of er niet hard genoeg voor gewerkt.

Au!

De afgelopen jaren heb ik de scherpe randjes van het willen af kunnen schuren. Want ik merkte dat ‘willen’ me erg veel energie kostte.

En daar had ik even niet zoveel van beschikbaar.

Met vallen en opstaan leerde ik hoeveel makkelijker je iets kunt bereiken of creëren als je meelift.  Op de flow van energie die er toch al is. De stroom van dingen die om je heen gebeuren en waarmee je op één of andere manier gelinkt bent. Net als water dat stroomt. Het zoekt de makkelijkste weg en vindt van nature het laagste punt.

Bestemming

Heb je je vastgebeten in een doel en word je er moe van? Ontbreekt het plezier?

Onderzoek of jij jouw willen kunt vertalen in een verlangen. Een intentie.

Maak je verlangen tastbaar en voelbaar. Schrijf het op. Maak een tekening. Zoek een symbool en draag dat bij je of leg het op een plek waar je het regelmatig ziet. Koester je verlangen. En ondertussen ben je alert op wat er op je pad komt; versterkt deze persoon, dit project of deze vraag mijn pad richting mijn verlangen? Of verzwakt dit?

Zeg zoveel mogelijk ‘ja’ tegen alles wat versterkt

Zeg waar je kunt ‘nee’ tegen alles wat verzwakt, met respect voor de verplichtingen die je hebt. Zo benut je de energie van het geheel waar je deel van uitmaakt. Je werkt samen met de levenskracht in en om je heen. Je creëert meewind.

Over WNDRLND.nl

Je las een blog van Alice Wiegers, leiderschapscoach voor onderwijs, zorg & publieke sector.

Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Teamscan – in een halve dag inzicht in je team & concrete acties voor jou als manager/teamleider
Teamcoaching – meer delen, meer energie, meer resultaat; maatwerk voor teams met een missie
1-op-1 coaching – het fundament onder je leiderschap versterken; de diepte in met jouw vragen als leidraad
Workshop – tijd & ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling; mindfulness, compassie en Systemic Ritual®

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen