Happy – not, 2019

 

Brigit (41) valt met de deur in huis: ‘Sinds ik teamleider ben voel ik me opgejaagd. Ik heb een lijst met to-do’s waar alleen maar punten bijkomen. De teamvergadering van de volgende dag spookt door mijn hoofd als ik met mijn zoontje naar gitaarles fiets. Hoe leid ik die in hemelsnaam in goede banen?’

Brigit is zzp-er. Een milieuorganisatie heeft haar ingehuurd als teamleider. Ze kent de organisatie: ze is bioloog en ze werkte al eerder voor hen als expert in overbevissing van de zee.

‘Mijn manager daar is blij met me, want ik knoop alle losse eindjes aan elkaar. Maar ik voel na drie weken al dat ik richting een burn-out ga. Dat wil ik niet nog een keer meemaken.’ Brigit zucht diep.

Ze denkt dat het probleem is, dat ze niet goed leidinggeeft. Dat doet ze op gevoel. En ook al is haar manager tevreden: daar wil ze iets aan doen.

Wat is dat eigenlijk – goed leidinggeven?

Stel dat jij dat kunt, over een half jaar: goed leidinggeven –  waar merk je dat dan aan?

‘Wat is er dan veranderd?’ vraag ik.

‘Als ik beter kan leidinggeven, dan vertellen de mensen in mijn team elkaar waar ze mee bezig zijn. Ze sparren samen over problemen en oplossingen.’

‘En jij? Waar merk jij aan dat je beter kunt leidinggeven?’

‘Dan heb ik weer energie voor thuis en zin in mijn werk.’ Brigit stopt met praten. De tranen zitten haar hoog.

Brigit maakt een teamscan

Ze vult een vragenlijst in en ze herkent zichzelf in de uitkomsten. Zij ziet snel de grote lijn en is bezig met ideeën voor de toekomst. Maar haar collega’s zijn anders. Die zijn druk met wat er volgende week moet gebeuren. Ze trekken hun wenkbrauwen op als Brigit komt met haar plan voor de komende 3 jaar. ‘Zijn er genoeg vrijwilligers voor onze actie volgende maand?’ Daar willen zij het over hebben.

Brigit en haar team praten langs elkaar heen.

‘Maar het is natuurlijk allebei nodig’, zegt Brigit. ‘En het is niet waar ik goed in ben, details.’

Het is dus een voordeel dat we verschillend zijn

Het lucht haar op om zo naar die verschillen te kijken. En het komt de sfeer tijdens de wekelijkse vergadering ten goede.

Het gaat de goede kant op in haar team, maar Brigit voelt zich nog steeds moe. We stellen haar team op. Ze plakt post-it pijltjes voor zich op tafel. Een oranje pijltje voor zichzelf en groene pijltjes voor elk van haar collega’s. In de opstelling staat ze als een spin in het web, middenin haar team. ‘Zo voelt het precies.’ zegt ze. ‘Ik krijg geen lucht. Iedereen kijkt naar mij als er iets moet gebeuren.’

‘En wat als je jezelf op een andere plek neerzet?’

Ze zet zichzelf buiten de cirkel van het team. De teamleden kijken nu naar elkaar. Brigit ademt uit: ‘Pfff, dat is beter.’ Daar gaat ze mee oefenen de komende weken.

Een vacature; wat nu?

Een maand later is er een officiële vacature voor haar functie. ‘Ik heb zo’n zin om niet te solliciteren’, zegt Brigit.
Na de vorige sessie drong het tot haar door dat ze als teamleider nauwelijks bezig was met de inhoud van haar vak. En dat ze dat miste.

‘Maar als ik niet solliciteer, wat dan? Ik denk dat mijn manager dat totaal niet verwacht. Willen ze me dan nog wel als zzp-er? Wat moet ik doen?’

Durf ik nee te zeggen?

Brigit zet haar verlangen met een dikke stift op een A4tje: meer energie en zin in werk. Ze legt het op de grond. Op 2 andere A4tjes zet ze haar opties: leidinggevende en expert/adviseur. Op een 3e blaadje komt een vraagteken. Voor de optie die er óók is, maar die ze nog niet kent.

De wijsheid van je lichaam

Ze gaat één voor één op de drie opties staan, die nu op de grond liggen. Op de plek van expert voelt ze een glimlach op haar gezicht en kijkt ze om zich heen. Ze kijkt naar het vraagteken en voelt een vrolijke kriebel in haar buik.

‘Hmm, er zijn kennelijk meer leuke opdrachten’, zegt ze.

Op de plek van leidinggevende voelt ze de spanning in haar lijf kruipen. Ze ademt hoog in haar borst.

Ze loopt van de ene naar de andere optie op de vloer om nog eens te voelen. Het dringt tot haar door dat dat is wat ze kan doen: bewegen, een andere plek kiezen. Een plek waar ze  energie van krijgt.

Persoonlijk leiderschap: moed verzamelen en kiezen

Brigit begon haar coachtraject een half jaar gelden met een verlangen naar meer energie en zin in haar werk. Ze dacht dat ze beter moest leren leidinggeven. Ze heeft skills verworven om een goede teamleider te zijn. Maar zij krijgt geen energie van leidinggeven. De sleutel voor meer energie heeft ze zelf in handen en ze neemt haar verantwoordelijkheid.

En jij?

Wil je meer energie voor thuis en zin in werk? Niet iedereen hoeft daarvoor van baan te veranderen ;-). Maak een lijstje met activiteiten waar je echt energie van krijgt. Welke daarvan maken deel uit van je dagelijks werk?

 

Over WNDRLND.nl

Je las een blog van Alice Wiegers, leiderschapscoach voor onderwijs, zorg & publieke sector.

Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Teamscan – in een halve dag inzicht in je team & concrete acties voor jou als manager/teamleider
Teamcoaching – meer delen, meer energie, meer resultaat; maatwerk voor teams met een missie
1-op-1 coaching – het fundament onder je leiderschap versterken; de diepte in met jouw vragen als leidraad
Workshop – tijd & ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling; mindfulness, compassie en Systemic Ritual®

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen